Mitä mukaan inttiin?
Kokosimme varusmiespalveluksen aloittaville muistilista hyödyllisistä inttielämää helpottavista varusteista alle.
Varusmiespalvelus on parhaimmillaan mahtavaa aikaa. Pahimmillaan se ei ole niin mukavaa. Ottamalla huomioon muutaman asian, intissä pärjää helpommalla. Välttämättömyysvarusteet saat varuskunnastasi mutta sen lisäksi jokaisen uuden varusmiehen olisi hyvä tietää ja ennakoida muutamat varusteisiin liittyvät niksit. Ota nämä asiat mukaan ennen kuin astut ensimmäistä kertaa varuskunnan portista sisään
Ilman kunnon rannekelloa intissä pärjääminen on haastavaa. Aikamääreet ovat tiukkoja, eikä kännykästä ole mahdollista katsoa aikaa. Omaa kallista kelloa ei inttiin kannata ottaa, jos haluaa suojella sitä kolhuilta.
Intissä kellosta olisi hyvä löytyä ainakin seuraavat ominaisuudet: ajanotto (mahdollistaa annettujen tehtävien suorittamisen annetussa ajassa), taustavalo (kellonaika tulee nähdä myös pimeässä) ja vedenpitävyys (kellosi kestää vesistönylitykset ja aamusuihkut).
Varusmiesten ikisuosikki on tämä Casion kevyt ja kestävä kello, josta löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet. SMAEL Collection on astetta tyylikkäämpi inttiin sopiva kello, josta löytyy kaikki tarpeellinen.
Intin maiharit ovat kovat ja niillä kävellään kymmeniä kilometrejä, mikä altistaa varusmiesten jalat rasitusmurtumille. Viheliäinen vaiva on ehkäistävissä laadukkailla iskuja vaimentavilla pohjallisilla, jotka ehkäisevät jalkapohjan kipeytymistä ja rasitusmurtumia. Mielestämme hyvät pohjalliset ovat yksi tärkeimmistä mukaan otettavista varusteista.
Kannattaa olla kaukaa viisas ja pitää kaapin avain hyvässä tallessa. Vuoden aikana moni hukkaa avaimen touhottaessaan, eikä sitä halua sattuvan omalle kohdalle. Hyvä niksi on sitoa avain avaimenperäketjulla palvelusasuun kiinni, jolloin se kulkee aina mukana ja pysyy hyvässä tallessa.
Varusmiespalvelukseen kuuluu metsäleirejä, jotka kestävät viikon tai jopa pidempään. Vapaa-aikaa viettää mielellään myös kännykällä, sillä se on ainoa yhteys ulkomaailmaan. Latausmahdollisuutta ei kuitenkaan ole. Akun loppuminen metsäleirin puolivälissä tarkoittaa useita päiviä ilman kännykkää. Riittävän suuri varavirtalähde takaa akun riittävyyden koko metsäleirin ajan.
Välillä intissä paleltaa niin, että raajat ovat tunnottomat. Ehkä vahdit poterossa talvista metsänreunaa herkeämättä, kenties makuupussiisi tulvii pakkasilmaa kamiinan sammuttua tai ehkä paljaat kätesi jäätyvät ampumaradalla.
Uudelleenkäytettävä lämpiävä pussi on monipuolinen lämmönlähde, joka estää kylmyyttä. Sen turvin on mahtavaa lämmitellä muiden palellessa. Pussi kulkee kätevästi mukana ja luovuttaa lämmön hitaasti. Pussi on kerta toisensa jälkeen uudelleen aktivoitavissa.
Marsseilla juominen on erityisen tärkeää. Varusmiehille jaetaan kaksi kenttäpulloa, joihin mahtuva vesimäärä ei päätä huimaa. Varustautumalla omalla juomarakolla vältyt turhalta nestehukalta. Juomarakko mahtuu kätevästi varusmiehen pieneen reppuun.
Ostamalla kunnon puhdistusvälineet säästät aseen puhdistuksessa harmaita hiuksia ja nopeutat prosessia erittäin paljon. Boresnaken avulla sinun ei tarvitse käyttää 60-luvun välineitä eikä silloja. Hoitamalla aseen puhdistuksen tehokkaasti, maksimoit oman vapaa-aikasi.
Kirkas ja kompakti taskulamppu on varuste talven pimeille metsäleireille. Pimeässä teltassa toimiminen tai sysimustassa metsässä eteneminen helpottuu kun näkee eteensä. Hyvä lamppu pitää vettä ja sen kirkkautta voi säätää.
Otsalamppu auttaa näkemään pimeässä vaikka kädet olisivat täynnä! Esimerkiksi tämän lampun voi sitoa sotakypärään, jos tarve niin vaatii.